22 Юли 2022 г.

Районна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност младеж, опитал се да изнасили непълнолетно момиче в шуменско село

Сподели

Районна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност 19-годишен младеж от село в шуменска област, който опитал да изнасили своя непълнолетна позната. На Ю.С. е повдигнато обвинение по чл. 152, ал. 2, т.1, във връзка с ал. 1, т. 2, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК.

Разследването е започнало след като на 21 юли 2022 година бил подаден сигнал за случилото се. Незабавно на мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.

Според събраните до момента доказателства, около 08:00 часа на същия ден, Ю.С. влязъл в къщата на непълнолетното момиче, което познавал от преди това. Използвайки сила, той направил опит да осъществи полов акт с момичето без неговото съгласие. По независещи от обвиняемият обстоятелства деянието останало недовършено.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен. Ю.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.