16 Май 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен съдът остави в ареста български гражданин, издирван с ЕЗА във връзка с влезли в сила присъди за девет престъпления

Сподели

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен състав на Шуменския окръжен съд остави в ареста 41-годишен български гражданин във връзка с издадена от прокуратурата на град Равена, Република Италия, европейска заповед за арест.

Р.Ч. бил привлечен към наказателна отговорност за девет престъпления, които извършвал на територията на страната. Към настоящия момент 42-годишният мъж вече бил осъден за склоняване към проституция с 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“, както и за изнудване, причиняване на телесни повреди и грабеж, за което е осъден на 4 години „лишаване от свобода“. Той трябва да изтърпи едно общо наказание от 5 години, 5 месеца и 11 дни „лишаване от свобода“, което е влязло в сила.

Определението на Окръжен съд – Шумен подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

По-рано през този месец съдът постанови „домашен арест“ във връзка с ЕЗА за жената, с която Р.Ч. съжителствал, издирвана също от италианските власти.