15 Декември 2021 г.

Великопреславският районен съд уважи искането на Районна прокуратура – Шумен и остави в ареста двама от трафикантите, задържани с чужденци край града

Сподели

Великопреславският районен съд уважи искането на Районна прокуратура – Шумен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 21-годишният К.Р. и 34-годишният Т.К., в чиито автомобили бяха установени и задържани общо 10 чужди граждани, преминали без разрешение през границата на Република България. Третият трафикант – 31-годишният З.С. ще бъде освободен от ареста срещу „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за това, че с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомагали чужденци да преминат в страната в нарушение на закона - престъпление по чл. 281, ал. 2 от НК. Единият от тях – 34-годишният Т.А. вече бил осъждан и е извършил деянието в изпитателен срок по предходно осъждане за друго престъпление.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. Определението на Районния съд във Велики Преслав подлежи на обжалване.