19 Май 2021 г.

Окръжна прокуратура Шумен наблюдава досъдебното производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК

Сподели

           Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен се води разследване срещу М.М.Ч. български гражданин от гр.Хасково, който е бил спрян за проверка в района на 7 километър на гр.Шумен като при проверката е установено, че водачът на МПС с Хасковска регистрация е с неадекватно поведение. При извършените първоначални следствени действия в резервната гума на автомобила, са открити при първоначалното претегляне 962 гр. прахообразно вещество завито в найлонова торбичка от Кауфланд. На место нарко-полевия тест е показал /метамфетамин/. При извършения личен обиск на лицето, скрит в единия му чорап са открити няколко грама листна маса, която изпробвана с нарко-полеви тест е реагирала на марихуана.

            Досъдебното производство е започнато за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Своевременно е уведомена надзорната прокуратура като са предявени обвинения за две престъпления: по чл.354а, ал.1 от НК и по чл.343б, ал.3 от НК. Задържан е за 72 часа с постановление на прокурор от ОП-Шумен.

             Окръжната прокуратура гр.Шумен ще внесе искане в Окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.