14 Януари 2021 г.

Борбата с битовата престъпност продължава да е приоритет в работата на Окръжна прокуратура – Шумен, особено по отношение на тежките посегателства срещу възрастни хора, в това число и живеещи в малки населени места в Шуменски съдебен окръг

Сподели

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура гр.Шумен се провежда досъдебно производство за грабеж в ранните часове на 13.01.2021г. в село Велино, обл.Шумен.

Сигналът за извършеното престъпление е бил подаден в дежурната част на ОД на МВР-Шумен в 03.45 часа от близки на пострадалите – жена на 94г. и мъж на 61г.

С оглед бързите действия на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата престъплението е разкрито в обедните часове на същата дата. Към наказателна отговорност са привлечени три лица за грабеж осъществен в условията на опасен рецидив и за влизане в чуждо жилище нощем. С прокурорско постановление тримата обвиняеми са задържани за 72 часа до завеждането им в съда.

Окръжна прокуратура-Шумен ще направи искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за тримата обвиняеми, тъй като има данни, че същите могат да извършат и други престъпления и да се укрият.