29 Юли 2020 г.

Окръжна прокуратура гр.Шумен наблюдава досъдебно производство № 117/2020г. по описа на ОД на МВР гр.Шумен, разследването по което е започнало на 25.07.2020г. за престъпление по чл. 115 от НК

Сподели

Окръжна прокуратура гр.Шумен наблюдава досъдебно производство № 117/2020г. по описа на ОД на МВР гр.Шумен, разследването по което е започнало на 25.07.2020г. за престъпление по чл. 115 от НК. След проведени процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на 26.07.2020г. в качеството му на обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл. второ и трето (по особено мъчителен за убитата начини с особена жестокост) и т.6а (в условията на домашно насилие) от НК е привлечен Ю.Р.К от гр.Шумен на 31 години. Обвиняемият е задържан за 72 часа.

С определение от 27.07.2020г. Окръжен съд гр.Шумен е взел по отношение на обвиняемия Кабаалиев мярка за неотклонение „задържане под стража“ .

Случаят касае следното:

На 25 юли около 12:30 часа в дежурната част на ОДМВР- Шумен е получено съобщение от МБАЛ, че екип на спешна помощ е посетил жилище в кв. Дивдядово след сигнал, че жена е с алкохолно натравяне и трудно дишане. Медиците установили, че жената е починала. По тялото й имало множество рани и синини. На място бил насочен екип от група „Охрана на обществения ред“ при РУ- Шумен. Изяснено било, че в имота живее 31-годишен мъж, с когото починалата 45-годишна жена живеела на семейни начала. Случаят е докладван на дежурния прокурор в ОП- Шумен. Криминалисти от областната дирекция провели беседа  с 31-годишния мъж. Пред тях разказал, че в петък вечерта двамата с приятелката му се  разхождали в гориста местност край квартала. Изпили голямо количество алкохол. По негови данни след това тя многократно падала и се удряла. Късно вечерта се прибрали в жилището. Сутринта не успял да я събуди и подал сигнал в спешна помощ.

При извършения оглед от оперативно следствената група,  съдебният лекар установил, че по тялото на 45-годишната жена има множество травми, счупени ребра, множество натъртвания и охлузвания по главата и крайниците.  Проведените оперативни действия от криминалисти дали резултат. Мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой. Извършени са два огледа на местопроизшествието, по време на които са иззети множество веществени доказателства. Разпитани са много свидетели. Разследването продължава.