10 Юли 2020 г.

Доживотен затвор за убиеца от с.Вълнари

Сподели

23-годишният Юзджан Р., предаден на съд от Окръжна прокуратура гр. Шумен за убийството на 34-годишния Рейхан М., извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, получи днес доживотна присъда. С присъдата Шуменският окръжен съд е уважил и осем граждански иска на наследниците на жестоко убития мъж, като общият им размер надхвърля половин милион лева.

Извършител и жертва били негласни съперници за омъжена жена от шуменско село, с която имали интимни контакти. След като научил от своя позната за съперника си, подсъдимият планирал убийството му. Така на 16 срещу 17 септември 2018 г. с метална щанга Юзджан убил Рейхан М., като особената жестокост е в нанесените над шест удара с голяма сила, като те са били значително повече от необходимите за причиняване смъртта на жертвата. С металната щанга Юзджан причинил многобройни разкъсно-контузни рани в главата със счупване на черепа и разкъсване на мозъчната обвивка на жертвата си.

След деянието си подсъдимият укрил тялото в изоставена къща, направил опит да го разчлени, за да може по-лесно да се освободи от трупа. После се отказал. Увил тялото в родопско одеяло, откарал го с колата си в гориста местност и го запалил. Четири дни по-късно разследващите намерили разложения труп на Рейхан. Междувременно след изчезването му баща му подал сигнал чрез кмета на селото и 34-годишният мъж бил обявен за издирване.

Въпреки че имал резервация за полет до гр.Лондон, където работел като готвач, Юзджан напуснал Република България с полет за гр.Истанбул. В Република Турция се укривал до 31 март 2019 г., когато бил задържан по искане на българските власти. 23-годишният мъж бил екстрадиран в Република България.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр. Варна.