18 Юни 2020 г.

По време на специализирана полицейска операция в Каспичан под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен са образувани бързи производства за кражба, управление на МПС след употреба на наркотици и държане на наркотични вещества

Сподели

По време на проведена на 17 юни  специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в град Каспичан е разкрита кражба и установен водач на товарен автомобил, шофирал след употреба на наркотици. Извършено е било претърсване по сигнал за държане на наркотични вещества в жилище в града. Всички действия по установяване на извършителите са били осъществени под ръководството на прокуратурата. По трите случая са образувани бързи досъдебни производства.

На два адреса в Каспичан служители на Районно управление гр.Нови пазар са установили различни количества дърва за огрев, предмет на кражба.

По линия на предотвратяване на пътния травматизъм са установени нарушения на скоростните режими със системата за видеоконтрол. Броят на установените нарушения на скоростта е 176.  Съставени са били десет акта за установяване на административни нарушения и са наложени 36 глоби по фиш.  

Разпоредените от Главния прокурор специализирани полицейски операции под ръководството на прокуратурата целят да бъде респектирана и овладяна битовата престъпност в страната, същите ще продължат по план.