4 Юни 2020 г.

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен е проведена в гр.Каолиново и с. Пристое

Сподели

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и контрол на движението по пътищата е проведена на 3 юни 2020г. в гр.Каолиново и с. Пристое под ръководството на Окръжна прокуратура гр.Шумен. Участвали са полицейски служители от РУ-Каолиново и сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР гр.Шумен.

Проверени са били адреси в гр.Коалиново и квартал "Кус" и "Боймир". Органите на реда са проверявали автомобилите, които влизат и излизат от града, а екип на пътната полиция е работел по линия на КАТ в с.Пристое.

Образувани са три бързи производства за кражба на дърва, след като  било установено, че са без задължителна горска марка. За дървесината липсвали документи, които да удостоверят произхода ѝ. Дървата са били намерени на три адреса в гр.Каолиново.

По време на операцията е било установено, че 48-годишен мъж се е отклонил от адреса, посочен от него в предписаните му карантинни мерки, след като се е завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка. Образувана е била преписка по чл.355, ал.2 от НК, същата е била докладвана на РП-Шумен. Други 26 лица поставени под карантина заради COVID-19, също са били проверени.

Полицейски служители и пътни полицаи са проверили 90 бр. моторни превозни средства и 112 лица, като са били констатирани са 42 административни нарушения, девет от които за превишена скорост. На нарушителите са били издадени 8 АУАН и 34 глоби по фиш.

Акт е бил съставен и на служител в бензиностанция в с.Пристое, който е пълнил битова бутилка на колонка за зареждане на автомобили с газови уредби, с което е нарушил правилата за пожарна безопасност.