Прессъобщениe 04.10.2017 г.

4 Октомври 2017 г.

Мъж, ползвал неправомерно дебитна карта на свой колега е предаден на съд от Окръжна прокуратура- Русе

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу  26-годишен мъж, ползвал неправомерно дебитна карта на свой колега.

Обвинението срещу Венцислав П. е за това, че през периода от 04.01.2017 г. – 05.01.2017 г. в град Русе, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря, като деянието не съставлява по-тежко престъпление. Престъпление по чл.249, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

         През януари 2017 г. обвиняемият  работел в завод в града. Семейството му изпитвало финансови затруднения, поради което решил да си набави парични средства като вземе дебитната карта на свой колега и изтегли пари от нея. Знаел, че мъжът държи дебитната си карта, с лист с изписан ПИН-код в мъжка чанта, която оставял в шкафчето си в съблекалните помещения на завода. Така, сутринта на  04.01.2017. незабелязан от колегите си, отишъл в съблекалните, огънал металната врата на шкафчето и извадил чантата. От нея взел дебитната карта и листчето с ПИН-кода. Още същия ден направил две успешни транзакции – първо проверил наличността по сметката, а веднага след това изтеглил 400 лева. На следващата сутрин  опитал да изтегли още пари, но не успял защото картата вече била блокирана.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.