Прессъобщени 12.05.2017 г.

12 Май 2017 г.

Четирима, отвлекли мъж са задържани по искане на Окръжна прокуратура - Русе

Съдът уважи искането на  Окръжна прокуратура - Русе и взе мярка «задържане под стража» по отношение на четирима, отвлекли мъж.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняемии Асан Ю. /34-години/, Мерджидин Ю. /33 години/, Георги Д. /34 години / и Демир М. /47 години за  извършено престъпление по чл.142, ал.2, т.2, вр. ал.1 от НК, за това, че 25.04.2017 г. в гр.Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл.Русе, отвлякли другиго – С. Б., като деянието е извършено в съизвършителство от две или повече лица.

 Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че четиримата са извършили деянието за което са привлечени като обвиняеми. Съдът прие, че е налице и реална опасност лицата да извършат престъпление и да се укрият,  за което свидетелства начина на извършване на деянието, разкриващ по–висока обществена опасност /с упражнено физическо насилие спрямо пострадалия,  отправяни закани спрямо негово имущество, както и спрямо неговият и на негови роднини живот, при нанесения побой му е причинена средна телесна повреда и три счупи ребра/.  За извършеното деяние занона предвижда наказанше от 5 до 7 години лишаване от свобода. /Причина за отвличането, е че обвиняемите са подозирали отвлеченият за палеж на сграда извършен преди време./

 Поради което съдът взе спрямо четиримата  мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

 Определението подрежи на обжалване пред Апелативен съд- В. Търново.