Прессъобщени 15.03.2017 г.

15 Март 2017 г.

Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на две 17-годишни момчета за извършен грабеж, придружен с убийство

Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на  две 17-годишни момчета за извършен грабеж, придружен с убийство.

В резултат на проведените активни действия по разследването са установени и задържани две лица за смъртта на таксиметровия шофьор от ранните часове на 14.03.2017г. в село Николово, обл. Русе.

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Николай В. и Деян Ц. от гр. Русе за грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и лек автомобил “Шкода Фабиа“, на обща стойност около 5100 лева от пострадалия В. М. С. – на 60г. от гр. Русе, като грабежа е придружен с убийство.

Двамата извършители са непълнолетни – на 17 години и са ученици в гр. Русе. По време на задържането им са направили признание и са съдействали на полицейските служители за разкриване на престъплението. След предявяване на обвиненията ще бъдат задържани от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа и ще бъде поискано от съда вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. За престъплението в което са обвинени се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни.

 Под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе действията по разследването продължават, извършват се разпити на свидетели и са назначени експертизи