22 Януари 2021 г.

Специализирана операция за противодействие на битовата престъпност се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура- Плевен

Сподели

В изпълнение на приоритетите на Прокуратурата на Република България на 21.01.2020г., за времето от 06:00 часа до 16:00 часа, на територията на Второ РУ - Плевен е организирана специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Акцията е проведена под ръководството на окръжния прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен.

В село Беглеж са проверени лица и адреси. В имота на 49-годишен са установени пистолет марка "ИЖ", без документи, значителна по размер парична сума в български левове и евро - с неустановен произход, накити от жълт метал с общо тегло около 350 гр., с неустановен произход и документи.

Намерените парични средства, накити и документи са приобщени към досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В дома на 22-годишен и 28-годишен са установени и иззети списъци с имена и прякори на лица, на които са раздавани парични суми. Намерена е и фактура за закупен автомобил "Aуди". Образувана е полицейска проверка, а 22-годишният е задържан за срок до 24 часа.

В къщата на 41-годишен са намерени газов пистолет - револвер, газов пистолет "Екол" без документи за произход, два боеприпаса - 12 калибър /ловен/ и 22 кал. Образувана е полицейска проверка, а мъжът е задържан за срок до 24 часа. Оръжието подлежи на изследване от експерт.

В хода на специализираната операция са изградени три контролно-пропусквателни пункта за проверка на преминаващи лица и автомобили на изходите от село Беглеж. Проверени са 81 МПС  и 105 лица. Връчени са 6 ел. фиша. Констатирани са 9 нарушения на ЗДВП и 2 нарушения по ЗБЛД. Иззети са две СУМПС за неплатени задължения. Съвместно със служители на "ЧЕЗ" са проверени частни абонати, като не са установени нарушения, свързани с неправомерно ползване на ел. енергия.