8 Септември 2023 г.

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден обвиняем за държане с цел разпространение на марихуана, амфетамин и псевдоефедрин

Сподели

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик е осъден Д.Л., на 31 г. Той е признат за виновен за това, че на 20.07.2023 г. в гр. Пещера, обл. Пазарджик, без надлежно разрешително  е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 39 грама марихуана на стойност 235 лева  и 67 грама амфетамин на стойност 2225 лева – престъпление по чл. 354а ал. 1 пр. 4 от Наказателния кодекс. 

Д.Л. е признат за виновен и за това, че на 20.07.2023 г. в гр. Пещера, обл. Пазарджик, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение прекурсор, служещи за производство на високорисково наркотични вещество – метамфетемин, а именно - препарат - смес от вещества, съдържащи „псевдоефедрин“, с нето тегло 157  грама – престъпление по чл.354а ал.1 пр.1 вр. пр. 1 от Наказателния кодекс. 

На 20 юли 2023 г. в гр. Пещера, обл. Пазарджик, полицейски служители извършили проверка в жилище, обитавано от Д.Л. В една от стаите установили горепосочените наркотични вещества, както и електронна везна и готварски съд /тенджера/, в който имало голямо количество прахообразно вещество - прекурсор „псевдоефедрин“, служещ за производството на високорисково наркотично вещество метамфетамин.

Окръжен съд – Пазарджик е наложил на Д.Л. наказание от 18 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, както и глоба в размер на 10 000 лева. Той е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Окръжен съд – Пазарджик. Определението на съда е окончателно.