5 Юли 2022 г.

Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост на 83-годишна жена при ПТП

Сподели

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали се провежда разследване за причиняване на смърт по непредпазливост на 83-годишна жена, вследствие на нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство от 15-годишен водач.

Установено е, че на 04.07.2022 г. около 21,00 часа, непълнолетният А.И., на 15 години, от гр. Кърджали, е взел от дома си ключовете на лек автомобил, оставен на съхранение на пълнолетен член на домакинството му. След като привел превозното средство в движение, непълнолетният предприел управлението му в гр. Кърджали, в района, в който живее. Прибирайки се към дома си, А.И. възприел на пътя възрастна жена, която се придвижвала пеша, не успял своевременно да спре и последвал удар на превозното средство с пешеходеца.

По-късно същата вечер пострадалата е починала.

Разследването по делото е започнало на 04.07.2022г. с извършването на оглед на местопроизшествие. Проведени са разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на пострадалата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

От ОП-Кърджали е изготвено писмо до Дирекция „Социално подпомагане“- гр. Кърджали за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето. Основание за това са дали установените до момента факти, че непълнолетният А.И. и в други случаи е управлявал моторно превозно средство.