По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кърджали е осъден шофьор на 5 г. затвор за причиняване на катастрофа, при която е загинала жена

7 Февруари 2022 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кърджали е осъден шофьор на 5 г. затвор за причиняване на катастрофа, при която е загинала жена

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кърджали е осъден Р.К., на 51 г. Той е признат за виновен за това, че на 31.01.2021 г. в гр. Кърджали, по ул. „Републиканска“, при управляване на лек автомобил, марка „Алфа Ромео“,  в пияно състояние, навлязъл неправомерно в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещ се срещу него автомобил – микробус „Форд Транзит“, в който пътувала пострадалата - М.Х., на 58 г. Вследствие на удара между двата автомобила, същата вечер настъпила смъртта на жената в болницата в гр. Кърджали.

Окръжен съд – Кърджали е наложил на Р.К. наказание от 5 години лишаване от свобода при първоначален „строг„ режим и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 години.

Със същата присъда е признат за виновен и М.Х., на 24 г., водач на микробус „Форд Транзит“, в който е пътувала пострадалата. Той също навлязъл неправомерно в лентата за насрещно движение, в която се движела другата кола, като след удара е оказал помощ на жената.

Окръжен съд – Кърджали е наложил наказание на М.Х. от 6 месеца условно лишаване от свобода с  три годишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Присъдата полежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.