Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем мъж за държане на незаконно оръжие в землището на с. Душка и за закана с убийство

30 Декември 2021 г.

Районна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем мъж за държане на незаконно оръжие в землището на с. Душка и за закана с убийство

На 29 декември 2021 г. Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем Б.С., на 55 г., за това, че на 30.11.2021 г. в землището на с. Душка, общ. Черноочене, обл. Кърджали, държал огнестрелно оръжие  - карабина, както и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Б.С. е обвинен и за това, че се е заканил на другиго – Е.А., с убийство в землището на с. Душка, обл. Кърджали, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 30 ноември 2021 г. обвиняемият Б.С. се намирал в землището на с. Душка, обл. Кърджали. Той бил обявен за общодържавно издирване. 47-годишният Е.А., който бил извел животните си на паша, забелязал, че Б.С. се движел из гората и държал оръжие в ръката си. Той успял да му го вземе, заради което Б.С. му се заканил с убийство. Пристигналите на място полицаи установили, че Б.С. притежавал незаконно оръжие – карабина, и държал 8 броя боеприпаси.

Обвиняемият Б.С. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от съда на 3 декември 2021 г.