21 Април 2021 г.

Окръжна прокуратура – Габрово предаде на съд двама мъже, направили опит да произведат високорискови наркотични вещества с цел разпространение

Сподели

       Окръжна прокуратура – Габрово внесе обвинителен акт срещу С.Н. от гр. Габрово и непълнолетно лице от същия град, за което е установено, че при осъществяване на престъплението е могло да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

       Обвиняемите са предадени на съд за това, че на 27.04.2018 г. в къща в с. Враниловци, общ. Габрово, в съучастие като извършители, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, направили опит да произведат с цел разпространение високорисково наркотично вещество метаамфетамин.

       С.Н. и непълнолетното лице са обвинение и за това, че на 27.04.2018 г. в къща с. Враниловци, общ. Габрово, в съучастие като извършители, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държали прекурсори и материали за производство на метаамфетамин.

       Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Габрово.

       * Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.