Първи резултати от полицейска акция в гр. Сандански и с. Склаве, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград

23 Юни 2020 г.

Днес, 23.06.2020 г., под наблюдението на Окръжна прокуратура – Благоевград се е провела специализирана акция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на гр. Сандански и с. Склаве. В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Специализирани полицейски сили при ОД на МВР гр. Благоевград и РУ – Сандански.

В обхвата на извършените проверки са били 12 адреса, 88 моторни превозни средства и 125 лица. По Закона за МВР за срок до 24 часа са били задържани 5 от тях. Съставени са били 5 акта за установени административни нарушения и са били издадени 15 фиша по Закона за движението по пътищата.

Образувано е било досъдебно производство за извършена кражба. В частен дом в гр. Сандански е била открита суха, тревиста маса – канабис. По случая се води разследване за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК – незаконно държане на високорискови наркотични вещества.