Двама мъже са осъдени на затвор по обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора за кражби от домове и автомобили, чиито врати разбивали

1 Март 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора, са осъдени Б.С., на 32 г., и Д.И., на 42 г., привлечени като обвиняеми за това, че в периода от неустановена дата през месец юни 2019 г. до 14 октомври 2019 г., в съучастие като извършители, в условията на продължавано престъпление - на пет пъти, и в условията на опасен рецидив, от частни домове и автосервиз, чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имоти - счупване на стъкла и повреждане на патрон за отключване на автомобил и разбиване на брави на врати, са отнели чужди движими вещи – радиостанции, акумулаторни батерии, тонколони, одеяла, часовници и други вещи, всичко на обща стойност 2552 лева, от владението и без съгласие на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои, като Д.И. е извършил две кражби – престъпление по чл. 196 ал.1 вр. чл.  195 ал. 1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 29 вр. чл. 26 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на Б.С. наказание от 7 години „лишаване от свобода“ , а на Д.И е определено наказание от 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим и за двамата.

Присъдата е обжалвана пред Окръжен съд – Стара Загора, потвърдена е като законосъобразна и е влязла в законна сила. Понастоящем Б.С. и Д.И. изтърпяват наказанията си в затвора.