Окръжна прокуратура-Перник ръководи разследване за държане на марихуана с цел разпространение

6 Октомври 2022 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Перник се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

На 04.10.2022 г. в гр. Перник при условията на неотложност са проведени съвместни действия на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР и Държавна агенция „Национална сигурност“, вследствие на които е образувано досъдебно производство. То е за държане на наркотици с цел разпространение и е под надзора на Окръжна прокуратура-Перник.

В рамките на 24 часа са извършени множество процесуално-следствени действия – огледи, претърсвания и изземвания, при които са иззети веществени доказателства от значение за делото.

В тежкотоварна хладилна композиция на паркинг в гр. Перник, натоварена с месо, разследващите са установили пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При направен полеви наркотест то е реагирало на марихуана. Общото количество на наркотика е около 80 килограма.

На територията на паркинга, в непосредствена близост до хладилната композиция, е установен фургон, в който е намерено и иззето оборудване за производство на марихуана.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Те са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Действията по разследването продължават.

Видео