Осъдителни присъди за трима полицейски служители, предадени на съд по обвинение за подкуп от Окръжна прокуратура-Русе

18 Октомври 2021 г.

По внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Русе срещу трима полицейски служители от РУ-Сливо поле за искане и получаване на подкупи при осъществяване на пътен контрол на водачи на МПС,  с присъда от 18.10.2021 г. на Окръжен съд-Русе и тримата подсъдими бяха признати за виновни.

Обвиняемият Б. Б. бе осъден на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим, 5 години лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР и от право да упражнява полицейска професия и 6000 лева глоба. На обвиняемия Е. М. бе наложено наказание от 3 години лишаване от свобода – условно с изпитателен срок от 5 години, 3 години лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР и от право да упражнява полицейска професия и 4000 лева глоба.

Третият обвиняем - Н. А., е осъден на 3 години лишаване от свобода – условно с изпитателен срок от 3 години, 3 години лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР и от право да упражнява полицейска професия и 3000 лева глоба.

В съдебното производство тримата признаха изцяло фактите, изложени в обвинителния акт на Окръжна прокуратура-Русе.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Велико Търново.