Софийска районна прокуратура предаде на съд 61-годишен мъж, шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 2,68 на хиляда

14 Август 2020 г.

На 14.08.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Красимир Т., на 61 години, за това, че управлявал  моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,68 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 30.05.2020 г.,около 23:40ч., обвиняемият Красимир Т. управлявал лек автомобил в гр. София, по бул. „Сливница“, когато бил спрян за извършване на проверка от полицейски служители при 03 РУ-СДВР. След като се легитимирали полицейските служители поискали от Красимир Т. да представи за проверка своите документи и тези на автомобила. Докато проверявали документите, полицейските служители усетили, че обвиняемият силно лъха на алкохол, поради което извикали за съдействия служители от отдел „Пътна полиция“-СДВР. Те се отзовали на местопроизшествието и извършили проверка на Красимир Т. с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“. Проверката отчела положителен резултат 2,88 на хиляда алкохол в издишаният от обвиняемия въздух. На Красимир Т. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил издаден талон за изследване. След това Красимир Т.  бил отведен в до болнично заведение, където дал кръв за медицинско изследване. От представените за анализ проби се установило, че концентрацията на алкохол в кръвта на обвиняемия била 2,68 на хиляда.

Предстои делото срещу обвиняемия Красимир Т. да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.