Главният прокурор е готов на помирение с Лозан Панов

22 Май 2017 г.

БТВ

Главният прокурор е готов на помирение с Лозан Панов

Главният прокурор е готов на помирение с Лозан Панов

К.Р: А тези скандали, които зачестиха напоследък, ще доведат ли според Вас до отстраняването на Лозан Панов?

С.Ц.: Логично отговорът е "не". Вижте, аз лично не съм воювал с никого, за да протягам ръка по една проста причина – аз не съм вдигал ръка. Това не значи, че не съм готов да я протегна. Не търся каквито и да е извинения от Лозан Панов – искам да бъда разбран съвсем добре. Ние сме големи хора, разумни хора и аз мисля, че всичко онова, което мисля за него лично нямам грам притеснения да му го кажа в очите. Но няма да го кажа пред всички, защото това вреди на цялата система. Но в писмото си до държавния глава той си позволи класификации за всички прокурори, за които дължи извинение.

К.Р.: А защо тогава се съгласихте да отидете на тази среща?

С.Ц.: Всички казват, че срещата е тайна, а тя не е тайна. Всички казват, че срещата е нерегламентирана... Е, аз тогава казвам съвсем ясно – у нас регламент за такава среща няма. Вижте, казах ясно - няма да коментирам самата среща.(...) Дайте да не се упражняваме с това, че Сотир Цацаров провел нерегламентирана среща, пък тази на Лозан Панов била безкрайно регламентирана. Не става! Правилата трябва да са за всички.

К.Р.: Никога ли няма да кажете какво се случи на тази среща?

С.Ц.: Никога няма да го кажа, защото единственият начин да го кажа е, казвам Ви го шеговито, е да го пусна в „Ютюб”. Но нямам това разбиране за култура.