По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим за кражба и отнемане на чуждо МПС

30 Ноември 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Г. М. за престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1 и т. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, както и престъпление по чл. 194, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 и т. 5 от НК.

На 20.02.2018 г., около 20,04 ч. в кв. „Христо Ботев“, гр. София, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, подсъдимият Г. М. противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил на стойност 2295 лева, от владението на Й. М., собственост на С. Д., без нейно съгласие с намерение да го ползва. Като деянието е извършено с техническо средство (оригинален ключ за автомобила) и след отнемането автомобила е бил изоставен без надзор в гр. София.

На същата дата, в гр. София, от горепосочения лек автомобил, Г. М. е отнел чужда движима вещ – аудиосистема, на стойност 90 лева, от владението на Й. М., собственост на С. Д., без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия Г. М. по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинения, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, като е постановено да изтърпи и отложено наказание по предходно осъждане в размер на осем месеца.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.