Двама мъже са задържани за незаконно държане на оръжие и боеприпаси при Специализирана полицейска операция на РУ – Харманли под надзора на Районна прокуратура – Харманли

1 Октомври 2020 г.

Двама мъже са задържани при проведена Специализирана полицейска операция на РУ – Харманли за противодействие на конвенционалната престъпност в района на гр. Харманли и малките населени места, преминала под надзора на Районна прокуратура – Харманли.

На 30 септември 2020 г. полицейски служители извършили проверка в частен имот – къща и пристройка към нея, в с. Славяново, общ. Харманли, обл. Хасково, обитавани от Л.Т. на 50 г. и Т.Т., на 61 г. Полицейските служители иззели от помещенията две самоделни пушки, 12 калибър, една пневматична пушка, една карабина, марка „Бердана“, пневматичен пистолет, газов пистолет, един капсул детонатор, два ел. детонатора, пет димни шашки, три огнепроводни шнура, две опаковки с ловен барут, 459 броя патрони с различен калибър, както и множество части от затворни и спусъчни механизми. От двора на частния имот са иззети множество зелени растения от рода на конопа, с височина между 50 и 120 см. Л.Т. и Т.Т. са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

В Районна прокуратура – Харманли е образувано досъдебно производство по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс – за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение и по чл. и по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс – за отглеждане на растения от рода на конопа. Разследването по случая продължава.