Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд О.П., обвинен в убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин

17 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд О.П., който е обвинен за това, че умишлено умъртвил новия интимен приятел на бившата си приятелка. Престъплението е осъществено на 29.10.2021 г. в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, предл. 2 и 3, вр чл.115 от НК.

По време на разследването е установено, че пострадалият е поддържал интимни отношения с бившата приятелка на О.П. Обвиняемият настоявал жената да прекрати тези отношения, осъществявайки контакт както с нея, така и с пострадалия. След като връзката не била прекратена, обвиняемият взел решение да извърши убийството. На горепосочената дата обвиняемият издебнал пострадалия и изневиделица се качил в автомобила му. О.П. нанесъл над 10 удара с нож в лицето, шията, ръката и гръдния кош на пострадалия, който починал на място. О.П. избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан от органите на реда.

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си за 20.06.2022 г.