Районна прокуратура – Пловдив препоръча на Регионалното управление на образованието да организира разяснителна кампания след инцидент с пострадал ученик от волтова дъга

7 Юни 2022 г.

Днес, 7 юни 2022 г., Районна прокуратура–Пловдив изпрати писмо до Регионалното управление на образованието, гр. Пловдив, с препоръка да организира разяснителна кампания в училищата по повод настъпил инцидент, при който е пострадал ученик.

На 3 юни 2022 г. в гр. Пловдив, в района на Сточна гара, 16-годишно момче се е покатерило на вагон с намерение да си направи селфи с мобилен телефон. От получената волтова дъга детето е паднало на земята и е било откарано в болница с множество изгаряния. По случая в Районна прокуратура–Пловдив се извършва разследване по образувано досъдебно производство.

В писмото е посочено, че това не е първи случай, при който деца правят опити за снимки по покривите на вагони, намиращи се на различни жп гари на територията на областта. В тази връзка Районна прокуратура–Пловдив препоръчва на РУО да бъдат предприети незабавни действия по разясняване на опасностите от подобен тип поведение сред учениците в гр. Пловдив и областта.