По искане на Окръжна прокуратура – Шумен съдът остави в ареста български гражданин, издирван с ЕЗА във връзка с влезли в сила присъди за девет престъпления

16 Май 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура–Шумен състав на Шуменския окръжен съд остави в ареста 41-годишен български гражданин във връзка с издадена от прокуратурата на град Равена, Република Италия, европейска заповед за арест.

Р.Ч. e бил привлечен към наказателна отговорност за девет престъпления, които извършвал на територията на страната. Към настоящия момент 42-годишният мъж вече бил осъден за склоняване към проституция с 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“, както и за изнудване, причиняване на телесни повреди и грабеж, за което е осъден на 4 години „лишаване от свобода“. Той трябва да изтърпи едно общо наказание от 5 години, 5 месеца и 11 дни „лишаване от свобода“, което е влязло в сила.

Определението на Окръжен съд–Шумен подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

По-рано през този месец съдът постанови „домашен арест“ във връзка с ЕЗА за жената, с която Р.Ч. съжителствал, издирвана също от италианските власти.