Софийска районна прокуратура обвини мъж за хулиганство, извършено в условията на опасен рецидив

1 Декември 2021 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив.

На 30.11.2021 г. около 02,30 часа в казино в ж.к. „Надежда“ в гр. София, обвиняемият М.И. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – удрял с юмрук плот на бар и отправял заплахи към служителите с думите: „вие ще се научите ли да не ме гоните или ще бъдете убити“ и „не ме карайте сега да ви бием“.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като М.И. е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за тежко умишлено престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.5, вр.ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „А“ и б. „Б“ от НК.

М.И. е осъждан 26 пъти. Той няма документ за самоличност. Предвид това и опасността обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.