Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за тежко пътно транспортно произшествие, при което са загинали трима мъже

3 Май 2021 г.

На 02.05.2021г., около 22 часа, е бил получен сигнал на телефон 112 за пътнотранспортно произшествие на Околовръстния път на гр. Пловдив, край селата - Марково и Брестник.

Според първоначалните данни лек автомобил, марка  БМВ Х5, управляван от 45-годишен мъж, е предприел маневра за изпреварване и се е ударил в насрещно движещия се лек автомобил, марка БМВ – 730. Втората кола е била шофирана от 43 - годишен мъж. На място са пристигнали полицейски и лекарски екипи. При катастрофата са загинали трима мъже, а четвърти е настанен в болница с наранявания по тялото.

Под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив се извършват активни действия по разследването за установяване причините за пътнотранспортното произшествие.

Извършват се огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и други процесуално-следствените действия.

Образувано е досъдебно производство.