По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден на първа инстанция адвокат за извършена измама спрямо 79-годишна жена по имотно дело

2 Март 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена П.И., с повдигнато обвинение за това, че в периода от 08.10.2015 г. до 15.08.2017 г., в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на пет пъти, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у 79-годишна жена, че в качеството й на адвокат ще й окаже правна помощ като я представлява и заведе гражданско дело в Районен съд - Казанлък за въвеждане във владение на наследствен имот, както и че ще подаде молба за налагане възбрана върху имота, ще заплаща такси за експертиза, за прокурорско разследване и за увреждане на почвата, и с това й причинила имотна вреда в размер на 1 990 лева - престъпление по чл. 209 ал.1 вр. чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Габрово е наложил на П.И. наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протестиране праз Окръжен съд – Стара Загора.