Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за сводничество

27 Февруари 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Н.Д., на 54 г.,  и Г.Н., на 34 г., за това, че в периода от месец януари 2021 г. до 26.02.2021 г.,  в гр. Пловдив,  в съучастие като извършители, са свождали към блудствени действия и съвкупление две жени, на възраст 31 г. и 45 г., като деянието е извършено с користна цел – престъпление по чл. 155 ал.3 вр. ал. 1 вр .чл. 20 от Наказателния кодекс.

На 26 февруари 2021 г., в гр. Пловдив, е проведена Специализирана полицейско операция под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.  В акцията са участвали служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. Извършена е било претърсване и изземване в апартамент на ул. „Райна Княгиня“ в гр. Пловдив, където са били установени обвиняемите. В помещенията се намирали и двете жени.

От жилището са иззети множество мобилни телефони, както и вещество, което е реагирало на наркотици. 

По делото са извършени процесуално-следствени действия. Установени са клиенти, които са разпознали обвиняемите като лицата, свождали към проституция двете жени.

Н.Д. и Г.Н. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  В понеделник, 1 март 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.