По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Антон Я., подсъдим за държане с цел разпространяване на метамфетамин и държане на прекурсори за производство на метамфетамин с цел разпространение

29 Септември 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Антон Я. Той е подсъдим за това, че е държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 27.11.2018 г. в град Сливен. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, алт.1 и предл.4 от НК.

Антон Я. е подсъдим и за това, че противозаконно държал прекурсори и материали за производство на метамфетамин, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на горепосочените дата и място. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1 и 3, вр. изр.1, алт.1, предл.4 от НК.

Наказанието, което е общо за двете престъпни деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Спрямо Антон Я. е наложено и наказание „глоба“ в размер на 20 000 лева.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас. С нея е приведена в изпълнение и предходна присъда спрямо Антон Я., с която Районен съд – Раднево му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца. Така подсъдимият ще трябва да изтърпи наказание от общо 4 години и 2 месеца „лишаване от свобода“.