33-годишна жена е предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна за причиняване смъртта на съпруга си в пътно-транспортно произшествие
vf

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предадена 33-годишната Кямиле М. от Провадия, която по непредпазливост причинила смъртта на съпруга си в пътно-транспортно произшествие, при което нарушила правилата за движение  – престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“ от НК.

Произшествието, при което загинал Йълмаз, станало на 25 август 2017 г. Съпругът на подсъдимата отишъл на риболов с мотоциклет. На връщане моторът му се повредил. Обадил се на съпругата си Кямиле да дойде със семейния им автомобил, за да го тегли. С въже повреденият мотоциклет бил завързан за теглича на колата. Въжето било дълго 3,90 м, което било под изискващия от Закона за движение по пътищата размер за гъвкава връзка.

Автомобилът и мотоциклетът потеглили без подадени аварийни светлини. По третокласния път в насрещното движение се движела кола, управлявана от свидетел по делото. Водачът забелязал отдалеч движещия се в другото платно зелен автомобил, но от купето му не се виждало, че тегли  мотоциклет зад себе си.

Шофиралата колата Кямиле превключила от първа на втора предавка, при което се получило придърпване на закаченото въже към мотоциклета, на който бил съпругът й. Мъжът залитнал наляво и бил ударен от насрещно движещия се автомобил. Йълмаз паднал на асфалта.

На подадения сигнал от свидетел пристигнала линейка. Медиците установили, че Йълмаз е починал. Нито един от участниците в пътното произшествие не е бил употребил алкохол, показал дрегерът.

Смъртта на съпруга на подсъдимата настъпила от две тежки травми. Започналото разследване па случая по образуваното досъдебно производство установило няколко нарушения на Закона за движение по пътищата от  подсъдимата 33-годишна жена. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. 


виж още ...