Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора приключи първият оглед в цех 3 на завод „Арсенал“ в гр. Казанлък

25 Април 2016 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора днес в 15 часа приключи първият оглед в цех 3 на завод „Арсенал“ в гр. Казанлък, където след възникнала производствена авария загинаха двама души. На място работи екип от следователи, изпратени на местопроизшествието по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора днес в 15 часа приключи първият оглед в цех 3 на завод „Арсенал“ в гр. Казанлък, където след възникнала производствена авария загинаха двама души. На място работи екип от следователи, изпратени на местопроизшествието по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров. Продължават следствените действия – изземва се техническа документация, предстоят разпити на свидетели и назначаване на техническа експертиза за установяване на причините за инцидента.

Според първоначалните данни, днес в 10,44 часа е бил подаден сигнал за авария в цех №3 на територията на завод „Арсенал“ в гр. Казанлък. До момента е установено, че в цеха е възникнала производствена авария, при която е станало запалване на различни барутни съставки, вследствие на което са загинали двама души. Пожарът е бил локализиран и потушен от екипи от пожарникари. При извършване на огледа е присъствал окръжният прокурор на гр. Стара Загора - Дичо Атанасов.