Апелативен съд - Бургас потвърди наказание "доживотен затвор“ по отношение на Т.Й., подсъдим за убийство и опит за убийство, извършени в гр. Сливен

23 Май 2023 г.

Присъда на Окръжен съд-Сливен, с която е наложено наказание „доживотен затвор“ по отношение на Т.Й., бе потвърдена от Апелативен съд -Бургас. 

Припомняме, че Т.Й. е подсъдим по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен. Той бе обвинен за това, че умишлено е умъртвил 39-годишен мъж, нанасяйки му 15 удара с нож. Т.Й. бе обвинен и за това, че е направил опит умишлено да умъртви бащата на 39-годишния мъж, нанасяйки му удари с нож в десните подбедрица и раменна става, целейки да улесни извършването на убийството на по-младия мъж. Опитът за убийство е останал недовършен, поради независещи от Т.Й. причини.

Престъпленията са осъществени на 02.06.2020 г. в гр. Сливен. Те са квалифицирани по чл.116 от НК, тъй като са извършени по особено мъчителен начин.

По време на разследването е установено, че пострадалите мъже са се намирали в апартамент. Подсъдимият, който имал дългогодишно познанство с по-младия пострадал, отишъл в жилището, за да поиска пари, които неговият приятел му дължал. Между тях възникнал спор, по време на който Т.Й. извадил нож и извършил горепосочените престъпления.

Решението на Апелативен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред ВКС.