Районна прокуратура – Шумен ръководи бързо производство във връзка със случай на управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества от 18-годишно момиче

5 Август 2022 г.

Районна прокуратура–Шумен ръководи бързо производство във връзка със случай, при който 18-годишно момиче управлявало автомобила на баща си след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради намерен наркотик в непълнолетната й спътница има образувано и второ бързо производство за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

След полунощ на 5 август 2022 година, двете девойки се качили в автомобила на родител на по-голямата и тръгнали към бензиностанция в Шумен. Около 02,40 часа, при опит да паркира автомобила, току-що навършилата пълнолетие М.К. се блъснала в метален стълб. При инцидента нямало пострадали, но дошлият на мястото полицейски екип установил, че момичето било зад волана след като преди това употребило алкохол и наркотични вещества. Пробите и за двете, взети на място, се оказали положителни – 1,64 на хиляда промила алкохол и положителна индикация за употреба на кокаин.

При последвалите действия от страна на полицаите, непълнолетната приятелка на М.К. предала пакетче с 1 гр. от горепосочената субстанция.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура–Шумен.