Мъж е осъден на затвор по обвинение на Софийска районна прокуратура за грабеж, при който е употребена заплаха

14 Януари 2022 г.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на 2 години и 8 месеца затвор е осъден 27-годишен мъж за извършен грабеж, при който е употребена заплаха.

На 24.04.2021 г. около 01,30 часа от бензиностанция „П.“, находяща се на ул. „ Боян Магесник“ в гр. София, обвиняемият А.А. отнел парична сума в размер на 2318,06 лева от владението на А.М. - продавач-консултант, с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплаха - опрял нож в областта на гърдите на жената и й казал: „Къде са парите? Дай ми парите!“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат А.А. като автор на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемият за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, но тъй като делото е решено при условията на съкратено съдебно следствие наказанието на А.А. се редуцира с 1/3 и той получава 2 години и 8 месеца затвор, което следва да се изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.