Ефективно наказание за 43-годишен шофьор, управлявал автомобил с 2,16 промила алкохол

24 Септември 2021 г.

Ефективно наказание „лишаване от свобода“ е определено на 44-годишния Р.Ш, привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Хасково, Териториално отделение-Свиленград за управление на лек автомобил, марка „Ауди“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,16 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс. Районна прокуратура-Хасково,Териториално отделение-Свиленград е приключила и внесла делото в съда четири дни след извършване на деянието.

Районен съд-Свиленград наложи на Р.Ш. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което ще изтърпи при първоначален общ режим, 150 лева глоба,както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 9 месеца. Р.Ш. се е признал за виновен. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от съда.

На 20.09.2021 г. около 23.20 часа на Автомагистрала „Марица“ при км.97  общ. Свиленград,обл.Хасково, Р.Ш. управлявал лек автомобил, марка „Ауди“. Спрян бил за проверка от полицейските служители на ОД МВР-Хасково. Р.Ш бил тестван за алкохол с техническо средство  „Дрегер“.Резултатите отчели, че Р.Ш. е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно - 2,16 на хиляда.

Определението на съда е окончателно.