Обвиняем  с осемнадесет присъди, извършил поредица домови кражби, е задържан по искане на  Районна прокуратура-Габрово

17 Септември 2021 г.

По искане на Районна прокуратура-Габрово, Териториално отделение-Дряново, К.Д. е задържан под стража за извършени поредица кражби на вещи и пари от жилища в две насели маста - престъпление по чл.195, ал., т.3,4 и 7 вр.  чл.194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

К.Д. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура-Габрово  за това, че при условията на продължавано престъпление за времето от средата на юли 2021 г. до 26.08.2021 г., в град Дряново и с. Царева ливада, общ. Дряново, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, и използвайки техническо средство, проникнал в различни жилища, от където отнел вещи без съгласието на собствениците им с намерение противозаконно да ги присвои. От къща в с. Царева ливада, след като влязъл през отвор на прозорец, откраднал маратонки „Адидас“. От къща в град Дряново взел яке и 50 лева. Следващите кражби извършил отново в с. Царева ливада, като от избено помещение и работилница взел различни  инструменти, а от жилище откраднал газов пистолет, револвер марка „Ekol lite“ и два сгъваеми ножа.

К. Д. е бил осъждан с присъди по общо 18 наказателни дела. Не живее на адреса, на който е регистриран, скита из страната и извършва престъпления в различни градове. Поради това Районен съд-Дряново е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Габрово, ТО-Дряново.