Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 27-годишен мъж за грабеж в гр. Асеновград

30 Август 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем И.С., на 27 г., за това, че на 28. 08. 2021 г. в гр. Асеновград, около 3 ч., е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 700 лева и мъжка борсета, от владението на семейство, с намерение противозаконно да ги присвои, като използвал за това сила - престъпление по чл 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемият И.С. влязъл в жилището на пострадалото семейство през незаключена врата на терасата. Мъжът и жената се събудили от необичаен шум в къщата. Те отишли в една от стаите, където открили И.С. Като ги видял, той им нанесъл удари и избягал през прозорец. Установено е, че обвиняемият е отнел сумата от 700 лева, част от които се намирали в шкаф, а други в мъжката борсета. Подаден е сигнал на тел. 112. Няколко часа по-късно И.С. е бил задържан.

По делото се извършват процесуално-следствени действия. Обвиняемият И.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.