Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт за причиняване на смърт по непредпазливост на 48-годишна жена

26 Август 2021 г.

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Б.Б., на 51 г., за това, че на 25.12.2020 г. в с. Ведраре, обл. Пловдив, е причинил смърт по непредпазливост на 48-годишната А.П., вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като жената е починала на 16.01.2021 г.  – престъпление по чл. 124, ал. 1, вр. чл. 128, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Б.Б. и пострадалата жена се запознали през 2018 г. по време на престоя им в Чехия, където работили.  Две години по-късно те се прибрали в България. През лятото на 2020 г. двамата отишли да берат рози в района на гр. Карлово. Установили се на квартира в с. Ведраре, общ. Карлово. На 25.12.2020 г. двамата били в жилището. Б.Б. излязъл за известно време, а когато се върнал установил, че А.П. е употребила алкохол. Мъжът започнал да й нанася юмруци и шамари в областта на главата и по цялото тяло. В един момент видял, че жената е изпаднала в безпомощно състояние, сложил я на леглото и я завил с одеяло. Направил снимка и клип на пострадалата и ги изпратил на свои близки.

На 27 декември 2020 г. Б.Б. се обадил на тел. 112. Пристигналите на място лекарски и полицейски екипи установили, че жената е в безсъзнание. Пострадалата била откарана в болница в гр. Пловдив, където въпреки проведеното лечение починала от нараняванията си на 16.01.2021 г. Според заключението на съдебномедицинската експертиза, черепно-мозъчната травма е в пряка причинно-следствена връзка с настъпването на смъртта на А.П.

Обвиняемият Б.Б. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той се намира в затвора. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.