Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил произшествие с един загинал

22 Юли 2021 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу И.И. за това, че нарушил правилата за движение, допуснал произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на едно лице - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Произшествието е станало на 12.09.2020 г. в село Драганово, община Горна Оряховица. Обвиняемият управлявал товарен автомобил с прикачено полуремарке със скорост от 47 км/ч, но нарушил правилата за движение по пътищата като не намалил скоростта и в случай на необходимост не спрял при възникнала опасност на пътя. При движението си в населено място, въпреки наличието на видимост, водачът И. И. не забелязал, че в неговата пътна лента има спрял лек автомобил и продължил движението си направо без да променя посоката си или да спре. В резултат на това последвал удар между товарната композиция и лекия автомобил.

При произшествието са били причинени тежки травми на мъж, който се намирал в спрелия автомобил. Пострадалият бил  транспортиран до МОБАЛ – Велико Търново, но там починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.