Районна прокуратура – Ямбол привлече към наказателна отговорност две лица за кражба на медни тръби и повреждане на кислородната инсталация на болнично заведение

8 Юли 2021 г.

Районна прокуратура – Ямбол привлече към наказателна отговорност И.А. и М.М., които са обвинени за това, че при условията на продължавано престъпление са извършили кражба на медни тръби и са повредили кислородна инсталация на болница в гр. Ямбол. Престъпните деяния са осъществени в края на месец юни 2021 г. и на 06.07.2021 г. Те са квалифицирани по чл. 195 и чл. 216 от НК.

По време на разследването е установено, че двамата обвиняеми са действали в съучастие като съизвършители. В края на месец юни те противозаконно са отнели повече от 20 метра медни тръби, собственост на болничното заведение, осъществявайки деянието след предварителен сговор. На 06.07.2021 г., И.А. и М.М. са счупили метални тръби, които са част от изградената в болничното заведение кислородна инсталация. По този начин тя е била повредена.

И.А. и М.М. ще бъдат задържани за срок от 72 часа, с оглед внасяне в съда на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях.