Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа лице, което се заканило с убийство

9 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж заканил се с убийство.

На 06.06.2021 г., около 19.00 часа в гр. София,  в къща кв. „Драгалевци“ обвиняемият П.А. се заканил на П.Г. с престъпление против нейната личност – с убийство. Той ударял с юмруци в главата П.Г. , скубел я и я заплашил с думите: „Ще те убия! Ще ти съсипя живота!“, след което насочил пистолет в лицето й и възпроизвел изстрел, като куршумът засегнал лявата й вежда.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от П.А., на 46 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои утре, 10.06.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.