Ефективно наказание лишаване от свобода получи подсъдим за кражба, извършена в условията на повторност, по споразумение на Софийска районна прокуратура

20 Ноември 2020 г.

Девет месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим е наказанието на подсъдимия К. Ч., на 21 г., за извършена от него кражба в условията на повторност - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 7, вр. чл. 194 ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Подсъдимият К. Ч. се е признал за виновен за това, че за времето от 19,00 ч. на 28.03.2019 г. до 08,10 ч. на 29.03.2019 г. в гр. София, в съучастие с В. В., чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот - като разбил заключващ механизъм на вратата на фургон, е отнел чужди движими вещи на обща стойност триста лева, а именно един брой флекс от владението на собственика Д. Д. и един брой перфоратор (бормашина) от владението на собственика А. И., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата К. Ч. е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден за друго такова престъпление.

По отношение на В. В. наказателното производство е прекратено, поради смърт на дееца.

Споразумението между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия К. Ч., одобрено от съда, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.