Осъдителна присъда за подсъдим, извършил кражба в условията на повторност, по обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

16 Октомври 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Йордан И. за извършено от него престъпление по чл. 195,  ал. 1, т. 7 вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

На 23.03.2019 г. за времето от около 13,05 ч. до около 15,45 ч. в гр. София, с четири деяния, Йордан И. е отнел чужди движими вещи на обща стойност 1119,06 лева от владението на различни лица, както следва:

Около 13,05 ч., от аптека на бул. „Никола Петков“, е отнел чужда движима вещ - мобилен телефон на стойност 208 лева, от владението на В. С., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвои.

Около 13,17 ч., от магазин на ул. „Любляна“, е отнел чужда движима вещ - мобилен телефон на стойност 280 лева, от владението на К. К., без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои.

Около 14,27 ч., от магазин за алкохол и цигари на ул. „Любляна“, е отнел чужда движима вещ - мобилен телефон на стойност 331,06 лева, от владението на И. К., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвои.

Около 15,43 ч., от магазин на бул. „България“, е отнел чужди движими вещи - мобилен телефон на стойност 300 лева, от владението на Г. П., без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои.

Престъплението Йордан И. е извършил в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла сила присъда за друго такова престъпление.

Софийски районен съд е признал за виновен подсъдимия Йордан И. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.