Дела за държане на високорискови наркотични вещества, водени от прокуратурите в Софийския апелативен район

30 Ноември 2016 г.

Шест месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим получи Ю. Петров за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той се призна за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Мездра за това, че на 16.11.2016 г. в гр. Мездра незаконно държал наркотично вещество – канабис, на обща стойност 103,32 лв.

Шест месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим получи Ю. Петров за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той се призна за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Мездра за това, че на 16.11.2016 г. в гр. Мездра незаконно държал наркотично вещество – канабис, на обща стойност 103,32 лв.

Районна прокуратура - гр.Кюстендил внесе в съда обвинителен акт срещу А.С. за това, че на 19.04.2016г. в гр.Кюстендил без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите държал в джоба на суичера си високорискови наркотични вещества - амфетамин и канабис.

Съдебен процес по обвинението на Районна прокуратура – Сандански започва срещу Л. Н., който в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите отглеждал в две саксии на тераса в жилище растения от рода на конопа на обща стойност 1 530 лв. (престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 2 от НК).

Окръжна прокуратура – Благоевград постигна споразумение с обвиняемите К.К., Г.Р., И.И., извършили престъпление по чл. 354а, ал. 1 изр. 1 пр. 4, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК. В овощна градина, находяща се в местността „Пандовица“ в землището на с. Беласица, общ. Петрич, тримата като съизвършители, незаконно държали с цел разпространение над два килограма марихуана, разпределена в три обекта. Общата стойност на откритото високорисково наркотично вещество е 14 511 лв. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив от осъдения И.И.