Районна прокуратура-Харманли внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18 лица за извършени хулигански действия в Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли

28 Ноември 2016 г.

Днес, 28 ноември 2016 г., Районна прокуратура-Харманли внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18 лица, чужди граждани, привлечени като обвиняеми за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост – престъпления по чл. 325 ал. 2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Днес, 28 ноември 2016 г., Районна прокуратура-Харманли внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18 лица, чужди граждани, привлечени като обвиняеми за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост – престъпления по чл. 325 ал. 2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 24 ноември 2016 г. в Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли са възникнали безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали служители на МВР, повредено и унищожено е било имущество на Държавната агенция за бежанците. По делото са извършени процесуално- следствени действия – огледи на местопроизшествието, разпознаване на обвиняемите лица от свидетели, разпити на свидетели, предстои назначаване на съдебно-медицински експертизи за нараняванията на пострадалите полицейски служители и на оценителна експертиза за нанесените имуществени вреди.

Районен съд-Харманли ще разгледа днес искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.